منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 125
:: کل نظرات : 89

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 3
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 1
:: بازدید هفته : 23
:: بازدید ماه : 743
:: بازدید سال : 3306
:: بازدید کلی : 59274
نویسنده : گمنام
یک شنبه 20 آذر 1390

 

در کتاب حجاب دختران می خوانیم : وظیفه ی پوشش، که اسلام برای زنان مقرر کرده است، بدین معنا نیست که از خانه بیرون نروند و زندانی کردن زن، بنابر تعالیم اسلامی روا نیست.
فلسفه ی «پوشش اسلامی» آن است که زن در معاشرت با مردان، بدن خود را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمایی نپردازد .
آیاتی که درباره ی پوشش در سوره ی نور و احزاب آمده اند، حدود پوشش و تماس های زن ومرد را مشخص کرده اند، بی آنکه معنای «حجاب : پرده نشینی» را به کار برده باشند. آیه ای که در آن کلمه ی «حجاب : پرده نشینی» به کار رفته، مربوط به زنان پیامبر اسلام(ص) است.
می دانیم که در قرآن کریم درباره ی زنان پیامبر (ص) دستورهایی ویژه رسیده است.اسلام عنایتی خاص داشته است که زنان پیامبر، چه در زمان حیات آن حضرت و چه پس از وفات او، در خانه های خود بمانند. شاید این قانون، بیشتر به دلایل سیاسی و اجتماعی بوده باشد تا مورد سوءاستفاده ی افراد ماجراجو و خودخواه قرار نگیرند.
امّا فلسفه ی «پوشش در اسلام»، از حقیقتی بنیادین ریشه می گیرد و آن، این است که: اسلام می خواهد لذت های جنسی، چه بصری و لمسی و مانند آن، در محیط خانه و ازدواج قانونی صورت پذیرند. برخلاف فرهنگ غربی عصر حاضر که کار و فعالیّت را با لذّت جوییِ جنسی، به هم می آمیزد. اسلام می خواهد این دو محیط را کاملاً از یکدیگر جدا کند.

:: موضوعات مرتبط: فلسفه پوشش در اسلام , ,
:: برچسب‌ها: فلسفه پوشش , فلسفه پوشش در اسلام , پوشش , حجاب , عفاف , مقاله حجاب , مقاله درباره حجاب و عفاف , مقاله فلسفه حجاب در اسلام , مقاله فلسفه پوشش در اسلام , مقاله مذهبی , ,
:: بازدید از این مطلب : 798
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
نویسنده : گمنام
پنج شنبه 17 آذر 1390

 

قُل لِلمؤمِنینَ یَغُضّوا مِن اَبصارِهِم وَیَحفَظوا فُروجَهُم ذلِکَ اَزکی لَهُم اِنَّ اللهَ خَبیر بِما یَصنَعونَ

به مردان مؤمن بگو چشمان خود را کنترل کنند و دامان خود را (از گناه) حفظ نمایند که این بر پاکیزگی شما بهتر است همانا خدا به هرچه می کنید آگاه است .

و َقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیوبِهِنَّ وَلَا یبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِى إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِى أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَیمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیرِ أُوْلِى الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطفْلِ الَّذِینَ لَمْ یظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النسَاء وَلَا یضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیعْلَمَ مَا یخْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاكدامنى ورزند و زیورهاى خود را آشكار نگردانند مگر آن چه طبعاً از آن پیداست(مانند گردی صورت)، و باید روسرى خود را بر روی سینه و گریبان خویش بیندازند و زیورهایشان را جز براى شوهرانشان یا پدرانشان یا پدران شوهرانشان یا پسرانشان یا پسران شوهرانشان یا برادرانشان یا پسران برادرانشان یا پسران خواهرانشان یا زنان [همكیش] خود یا کنیزان مِلکی خویش یا اتباع خانواده که به زنان رغبت ندارند از زن و مرد یا كودكانى كه بر عورت هاى زنان وقوف حاصل نكرده اند آشكار نكنند و پاهاى خود را [به گونه اى به زمین ]نكوبند تا آنچه از زینت شان نهفته مى دارند معلوم گردد. اى مؤمنان!همگى [از مرد و زن ]به درگاه خدا توبه كنید امید كه رستگار شوید

 

نکته های این آیه

1.به لحاظ تاریخی زنان عرب قبل از نزول این آیه به رسم عادت روسری را از پشت گوشها می گذراندند و در نتیجه گوشها ، گوشواره ها ، چهره ، گردن و گریبانشان نمایان بود معنای آیه این است که دو طرف روسری را از راست و چپ جلو بیاورند و به طرف چپ و راست بر گریبان بیندازند این دستور موجب می شود که گوشها و گوشواره ها و گردن و گریبان پوشیده و چهره باز بماند.

2. از این آیه دریافت می شود که پوشاندن «چهره و دو دست » بر زن واجب نیست 

شأن نزول:

جوانی از انصار مدینه ، زن زیبایی را دید که از راهی می گذشت . جوان با چشمانش او را همراهی می کرد و چنان محوی تماشای وی شده بود که صورتش به استخوان یا شیشه ای خورد که در دیوار بود و زخمی عمیق بر گونه اش نشست .

جوان ناگهان خود را غرق در خون یافت . سوگند یاد کرد که این واقعه را به رسول خدا(ص) گزارش دهد . پیامبر اکرم (ص) وقتی این صحنه را دید ، داستان را جویا شد . جوان ، قصّه خویش بازگفت.جبرئیل نازل شد و آیه فوق را بر پیامبر تلاوت کرد


:: موضوعات مرتبط: (30و31,نور) , ,
:: بازدید از این مطلب : 662
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
نویسنده : گمنام
دو شنبه 14 آذر 1390
حضرت علی(ع) نقل می فرمایند:شخص نابینایی از فاطمه اذن خواست(که به محضرش برسد)پس فاطمه خود را از او پوشانید.پیغمبر خدا(ص) به فاطمه(ع) فرمودند : چرا خود را از او پوشاندی در حالیکه او تو را نمی بیند؟فاطمه(ع) گفت:اگر او مرا نمی بیند من او را می بینم و اگر چشم ندارد که ببیند با حس شامه اش می بوید با شنیدن این سخن پیامبر خدا(ص) فرمودند :«شهادت می دهم که تو پاره ی وجود من هستی»
پيامبر اعظم (ص): لباسي بپوش که انگشت نماي مردم نشوي و عزت و احترامت هم محفوظ بماند.
امام رضا (ع): هر کس لباسي بپوشد تا مباهات و جلوه گيري کند خدا رحمتش را از او باز مي دارد.
حضرت فاطمه(ع):بهترین چیز برای زنان این است که مردان را نبینند و مردان هم آنان را نبینند
امام صادق(ع) : لباس نازک و بدن نما نپوشید؛زیرا چنین لباسی نشانه ی سستی و ضعف دین است
امام علی (ع) : بپرهیز از این که خود را برای دیگران بیارایی و با انجام گناه به جنگ با خدا برخیزی
رسول خدا(ص) : نگاه به نامحرم تیری زهرآلود از ناحیه ی شیطان است.هرکس به پاس حرمت الهی ان را ترک کند،خدا ایمانی به او می دهد که شیرینی ان را در دل احساس نماید
به نقل از از حماد بن عثمان و حفض بختری از امام صادق(ع)فرمودند:معنی ندارد از اینکه مرد به صورت و مچهای دست زنی نگاه کند هنگامی که می خواهد با وی ازدواج نماید
امام علی(ع):به درستی که حیا و عفت از خصلتهای ایمان است و آن دو ، خوی آزادمردان و شیوه ی نیکوکاران است.
 
امام علی(ع):اصل مروت و جوان مردی حیاء و شرم و نتیجه ی آن ، عفت و پرهیزگاری است.
رسول اکرم(ص):نباید مرد با زن نامحرم خلوت کند. هیچ مردی با زن بیگانه ای به خلوت نمی نشیند ، مگر آن که شیطان سومین آنان است».
امام صادق:حضرت علی (ع) به زنان سلام می گفت ، اما دوست نداشت به زن جوان سلام گوید.
امام رضا:زن لازم نیست موی سر خود را از پسر نابالغ بپوشاند.
امام صادق:سزاوار نیست زن مسلمان در برابر زن یهودی یا مسیحی برهنه شود، زیرا آنان آنچه را دیده اند، برای شوهرانشان باز می گویند.
پیامبر اکرم(ص):هر زنی که خود را معطر و خوشبو سازد و سپس از خانه بیرون رود، همواره مورد لعن حق خواهد بود تا هنگامی که به خانه برگردد، هرچند بازگشتش به طول انجامد.

 


:: موضوعات مرتبط: حجاب و عفاف در روایات , ,
:: بازدید از این مطلب : 707
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
نویسنده : گمنام
دو شنبه 14 آذر 1390

 

  یا أَیهَا النَّبِى قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِینَ یدْنِینَ عَلَیهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن یعْرَفْنَ فَلَا یؤْذَینَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا

«ای پیامبر! به زوجه های خود و دختران خود و زنهای مومنین بگو؛به جلباب خود را بپوشانند.این نزدیکتر است که آنها را به ستر و عفاف بشناسند.پس فساق و اراذل،معترض آنها نشوند و اذیت به آنها نکنند و خداوند آمرزنده و مهربان است.»
جلباب:در اکثر کتب اهل لغت آمده «جلباب جامه ای است از چارقد وسیع تر و از عباء بلندتر»در کتاب حجاب فاطمی نیز آمده که:«جلباب یک پوشش سراسری یکدست است که از روی سر شروع شده و تا قدمگاه زن را می پوشاند لذا جلبا مانتو نیست»
در حقیقت جلباب همان چادر است و این آیه اثباتی است برای کسانی که می گویند چادر در قرآن نیامده است
در تفسیر این آیه آمده است که «یدنین»به معنای آویختن و رها کردن است چون اگر زن چادرش را جمع و جور کند اندام او بیشتر در معرض نامحرم قرار می گیرد و باید ان را مانند پرده بیاویزد و رها کند.

 

 شأن نزول:

پس از نماز مغرب و عشاء ، مردان جوان بر سرِ راه زنان می ایستادند و به آنان سخنانی ناشایست می گفتند و آزار می رساندند که آیه فوق نازل شد.

 


:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: جلباب , حجاب در قرآن , سوره احزاب , سوره احزاب آیه 59 ,
:: بازدید از این مطلب : 804
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11

.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.